Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

joi, 29 martie 2012

Petru si Paul

Intai a fost Paul. Paul asta  a inceput sa faca franzele inca din vremurile cand romanul era frate cu codrul si, dupa ce manca o bucata de mamaliga,  folosea pietris in loc de hartie igienica. Bulangeria (asta vine din frantuzeste, nu ma certati !) Paul a intrat de curand la noi pe piata pentru a demonstra ca si in Romania sunt oameni care isi permit sa dea o suta de mii pe un covrig.
sursa foto

Vazand succesul frantujilor, si vazand ca prostii din Romania au la fel de multi bani ca si aia din Franta, niste bastinasi au hotarat sa faca si ei covrigi scumpi. Asa a aparut simigeria Petru (simigerie parca vine de pe la turci). Desi Petru s-a infintat prin 2008, spun ca ei au impletit covrigi si pe vremea  regelul Carol. Parca si siglele arata cam la fel...
sursa foto

Deoarece eu nu am bani de covrigi scumpi, nu pot sa va spun care e diferenta de gust intre covrigii apostolici.
Stiu insa ca la Paul gaura e mai mare. Si aia de la covrig si aia din buzunare.
Eu sunt curios sa stiu care e alegerea Preacuratului Patriarh : covrigi catolici de la Paul sau ultraortodocsi de la Petru  ?

12 comentarii:

  1. chiar azi am baut un cappuccino cu frisca si scortisoara excelet la "Paul" in AFI Cotroceni...ahhh...eram gata sa uit ce era mai important:croissantul...mmm...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma scuzati ca intervin dar simt nevoia sa precizez ca mamaliga nu e frate cu romanul chiar din vremea cand se potcoveau caii cu nouaj'noo oca de fier. E ceva mai recenta, asa , cam de cand a ajuns cucuruzu' in europa.
    In rest, bulangiu' de Paul e destul de talentat, le impleteste bine. Una din specialitatile casei s-ar traduce , aproximativ, prin "vienezarii"(strudele, eclere,etc ).
    O zi buna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am o problema cu produsele lor. Doar cu preturile :))

      Ștergere
    2. de fapt e mai veche ca nu s-a facut de la inceput din cucuruz (cu frunza-n sus) ci din mei.

      Ștergere
    3. ala e tot un fel de cucuruz, dar mai mic, nu ?

      Ștergere