Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

marți, 28 februarie 2012

Legea lustratiei

In lupta hazliu-furibunda impotriva comunismului, puterea actuala a dat o lege mai tampita decat toti tampitii care tin cu puterea.
Mie nu-mi vine a crede ca niste fosti comunisti cum sunt domnii Basescu sau Melescanu pot vorbi sincer impotriva comunismului. Aceasta lege se incadreaza in eterna campanie de prostit pe prosti. Hai sa vedem ce spune legea :
In teorie, fostii sefi comunisti nu mai au voie sa fie numiti in functii publice. Daca ar fi fost data exact asa, as fi fost primul care sa o salut. Numai ca legea prevede si niste exceptii, cum ar fi :  fostii rezidenti NAVROM din Anvers, cei care au fost mari si tari pe la Uniunea Tineretului Comunist, fostii securisti din diplomatie, cei de la Uniunea Studentilor Comunisti, precum si alti fosti securisti si comunisti cu fata umana.  Astfel, datorita exceptiilor la aceasta lege, au scapat de lustratie comunisti de exceptie precum Basescu si Melescanu, sau Mihai Razvan Ungureanu. Asta da lustratie selectiva !
Si totusi, cum spune si Calin, cam prea multi ochi albasti pentru gustul meu... Daca ar fi facut si nemtii denazificarea la fel, acum toata Europa batea pas de gasca pe muzica de Wagner. In istoria universala, schimbarile majore si brutale de regim au avut ca rezultat o lustratie care se referea la toti reprezentatii fostului regim. Din nou romanii sunt originali in pseudodemocratia noastra. Legea lustratiei in forma actuala mai interzice anumite drepturi doar dacului Gerula, mistretului cu colti de argint si mamei lui Stefan cel Mare.

Eu am o alta idee referitoare la lustratie:
Sa li interzica dreptul de a accede in functii sau autoritati publice tuturor celor care au detinut functii politice si inainte si dupa revolutie. Sa ne lase in pace toti cei care ne-au condus pana acum !
Nu credeti ca viata Romaniei ar fi mult mai frumoasa cu acest gen de lustratie ?

2 comentarii:

  1. De cand tot zic eu ca am sa caut in dictionar cuvantul. Pana la urma, ce inseamna lustratie?

    RăspundețiȘtergere