Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

joi, 23 februarie 2012

Investitii straine

Eu nu mai vreau investii straine ! Toate guvernele care ne-au condus s-au laudat ca au adus nu stiu cate investitii straine. Acum ne plangem ca nu avem destule investitii straine. Ce naiba sunt investitiile astea ?
Hai sa vedem cea mai buna afacere facuta de Romania cu investitorii straini : Petrom.
Pe anul trecut, cei care detin Petrom, au raportat niste profituri incredibile, de aproape un miliard de euro. Astia rad de romani si cresc zilnic preturile la combustibili, de zici ca suntem supusi la vreun test de suportabilitate. Imi vine sa cred ca vor sa vada pana unde pot creste preturile inainte sa le dea cineva foc la benzinarii.
S-au gasit gaze naturale in Marea Neagra. Imediat am aflat ca de fapt alea nu sunt ale noastre ci ale unor investitori straini. Acestia ne vor da si noua de-o ciunga, iar noi ii  vom injura mai departe pe rusii ce ne vand gaze scumpe.
sursa foto
Bancile romanesti au investitori straini si e vai de tine daca ai luat vreun credit de la ei.
Terenurile agricole au fost cumparate de investitorii straini si noi importam castraveti din Pystykistan.
Investitorii straini  misuna prin intunericul legislativ romanesc asa cum misuna gandacii noaptea prin ghena de gunoi. Daca aprinzi lumina o iau la fuga.
Tot felul de straini  ne cearta ca nu avem destui investitori care sa ne invete cum sa ne stergem la fund. Pe cei de la FMI nu-i mai cert. Ei sunt platiti ca sa ne prosteasca. Insa nu stiu de ce toate guvernele romanesti ii pupa in dos pe cei vin pe biciclete in Romania si pleaca de aici cu tone de aur. Toti falitii lumii vin aici ca la un El Dorado plin de tampiti. Asta e tara tuturor posibilitatilor... dar nu pentru romani. Noi ramanem cu munca si cu datorii tot mai mari.
In incheiere intreb si eu ca si Caragiale: "De ce nu avem si noi falitii nostri ? "

4 comentarii:

  1. Corect, ar fi, "tara tuturor imposibilitatilor"...
    Ai mare dreptate. Suntem o natie de otv-sti, bacterie, asta e... De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere. Ce mai e de facut, totusi?

    RăspundețiȘtergere
  2. "El Dorado plin de tâampiţi" ...
    Nimic de contestat, nimic altceva de adăugat!

    RăspundețiȘtergere