Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

luni, 20 februarie 2012

Concediu maternal paternal

Ultimele zvarcoliri ale feminismului propaga o egalitate falsa chiar si in materie de facut copii. Dupa ce femeile au cerut insistent sa aiba dreptul de a se angaja ca tractoriste si desfundatoare de wc-uri, acum egalitatea merge mai departe.
Taticii sunt obligati prin lege sa isi ia concediu pentru alaptarea nou nascutului. Nu conteaza ca in momentul ala familia are nevoie mai mult decat orice de mijloacele financiare ale macar unui membru. Mamicile oricum stau cu copilul in prima luna, dar de ce trebuie ca si tatii sa zaca in casa ?
sursa foto

Vor veni oare vremuri in care barbatii vor fi obligati prin lege sa isi umfle buzele cu silicon si sa-si smulga parul de pe piept ?
Acele vremuri vor obliga mamicile lauze sa se imbete ca poarcele prin crasme infecte in timp ce taticii vor da copilului sa suga ?
Daca asta inseamna feminism, e tot un fel de comunism... dar mai hazliu.

8 comentarii:

  1. Acum nu cred ca o sa se ajunga pana la alaptare, dar la smulsul parului de pe piept tare mi-e teama ca s-a ajuns :D
    Acum, ca reprezentanta a unei anumite tipologii feminine, iti pot spune cu mana pe inima ca efiminizarea barbatiilor e departe de dorintele mele, insa ceva ii face sa treaca la epilat si cremuit mai ceva ca femeile...

    Cat despre tema principala, cea cu concediul, asta se intampla si din pricina serviciului. Cineva trebuie sa munceasca in casa si daca job-ul ei e mai stabil atunci se ajunge si la astfel de decizii. Totodata, stiu barbati care sunt foarte merituosi in privinta grijii pentru copil, iar dupa perioada de alaptare sunt la fel de capabili ca si mama de a avea grija de cel mic. Mai interesant e ca stiu barbati care vor sa stea ei cu cel mic acasa pentru ca decizia de a avea un copil in contextul societatii de azi e tocmai acela de a-i dedica cu adevarat timp si nu de a-l face ca sa fie si sa aiba grija de el cine poate incepand de la bunici, vecini, bone etc.

    Cred ca familia in general sufera modificari in pas cu vremurile, insa cel mai important e ca cei mici sa creasca alaturi de parinti, lucru care nu s-a schimbat de cand lumea si pamantul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. total de acord cu tine. pentru o familie reusita e nevoie de implicarea totala a ambilor parteneri. problema apare odata cu obligarea prin lege la un lucru care nu e neaparat necesar.
      uite un exemplu : toata lumea stie ca e bine si necesar sa bei apa, dar nu mi se pare normal sa fiu obligat prin lege sa beau cate doi sau trei litri pe zi !

      cu smulgerea parului la barbati e alta discutie .
      muuult mai lunga :))

      Ștergere
  2. Treaba feminismului s-a terminat când fomeile au început să lucreze cot la cot cu masculii și au căpătat drept de vot. Și gata, după aia trebuiau să meargă să salveze copii orfani prin Africa sau să aibă grijă de cimpanzei prin parcuri naturale!
    Că se agită cu egalitatea, dar dacă nu-i deschide ușa sau nu-i ține scaunul la restaurant zice că-i mârlan. Egalitatea asta are și ea o limită, d-aia e bărbatul bărbat, să mă învârtă ca pe-o clătită și să mă lipească de perete. Nu ca să mă bată, of cors :))
    Mie par egzample nu mi-ar plăcea deloc să stea masculul cu mine acasă dacă aș face un plod. Să zicem că alăptez, deci sunt atentă la ce mănânc și beau. Păi nu mor de necaz să-l văd pe el cu berea-n mână la meci și io să beau apă plată și suc de portocale? :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Puteam să pun pariu că Oama o să dea prima cu băţul! Uite că mie imi surîde concediul maternal paternal. Înca imi mai aduc aminte cu plăcere cum jucam Heroes3 lânga lada cu Becks împreună cu fosta în timp ce bebe înghesuia beţe de chibrit unde în priză. Îl echipam cu Seni, ca sa avem o schimbare la 12 ore, plus ca asa copchilul se mişca mai greu. Ce vremuri frate...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu ma asteptam sa fi tu primul :))

      Ștergere
    2. N-a fost să fie, că eu am prostul obicei să mai şi dorm...

      Ștergere
    3. am vrut sa fiu eu primul la tine de data asta, dar nu se vede nici o fotografie...

      Ștergere