Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

duminică, 12 februarie 2012

Andreea Marin versus Ailalta

Realitatea Tv a facut un loc unde sa duca lumea ajutoare pentru aia la care le e lene sa dea zapada la o parte. Toata ziua de ieri, zana surprizelor a inghetat cu zambetul pe figura in timp ce vorbea ca o vedeta cu aia de aduceau faina si conserve. Mai pe seara s-a trezit si ailalta matracuca sa apara la tembeliziuni. Ca ea ar veni sa ajute romanii dar nu a mai gasit loc la clasa intai in avionul special pentru dive. Ca ea e alaturi de poporul roman, ca sunt palmieri in Monaco si ca lumea e rea cand se uita la Andreea Marin si pe ea nu o mai  cunoaste nimeni in tara. Ma rog , rasfaturi de vedeta rasuflata.
Important e ca lumea a luat in serios strangerea de ajutoare. Aseara am discutat cu cei de pe platoul de la Academia Militara si se plangeau ca sunt depasiti de situatie. Ceea ce trebuia sa fie doar un exercitiu de imagine a devenit un adevarat ajutor pentru cei in nevoie. Hm... Bravos mai televiziune !

Academia Militara, 11 feb ora 19

In acelasi timp, televiziunea platita din banii nostri, da in direct si reluare tot felul de corinechiriace si moculesti Ei pregatesc pe bani grei trofee Mamai si Cerbi de aur. Telejurnalul televiziunii publice este locul unde se vorbeste numai de bine despre maretul presedinte si realizarili guvernelor lui. La aceste jurnale se uita doar populatia imbecilizata de la tara. Aceasta populatie este cea care sta  in case si se rade cand militarii dau la lopata. Sinstratii merg apoi la crasma pentru a se plange ca guvernul nu le da nimic.
Oare e o simpla coincidenta ca inzapazirile au loc in zonele sarace? Oare oamenii aia sunt saraci pentru ca sunt inzapeziti si inundati in fiecare an sau sunt inzapeziti si inundati pentru ca sunt saraci ? Cum naiba se face ca nu auzim de orori din astea in alte zone ?De ce nu mor oamenii de foame la Timisoara, Cluj, Targu Mures sau Brasov ?
Eu stiu cum e prin ardeal cand ninge. Pana si cel mai prapadit om din sat pune mana pe matura sau lopata si face poteci catre wc, fantana si drum. Acolo oamenii stiu ca daca nu fac asta rad vecinii de ei si sunt izolati de comunitate. Oameni de saptezeci de  ani ies in drum si dau la lopata. Cei care nu mai pot sunt ajutati de vecini si nimeni nu moare de foame. In orice comunitate oamenii se ajuta la greu. De aia nu pot intelege pe cei care stau in casa si asteapta sa vina guvernul sa le sape gradina. Ce fel de oameni sunt aia care nu isi matura curtea?
Norocul lor ca exista dive ca Andreea Marin si Ailalta care mobilizeaza oamenii sa le aduca sarmanilor puturosi apa minerala si paine.
Intrebarea este ce vor face oamenii aia cand li se vor termina ajutoarele trimise de restul tarii ?

12 comentarii:

  1. Povestea cu zapada si ajutoarele e departe de a se sfarsi. Habar n-am cat vor invata oamenii de acolo din experienta asta, dar am impresia ca traiul de campie nu le-a lasat nimic mostenire pana acum. Fiecare zona de campie, deal sau munte are vulnerabilitatile ei in fata naturii si oamenii ce locuiesc acolo stiu sin proprie experienta sau din indrumarile batranilor, ce au de facut si cum trebuie facut.
    Problema apare cand generatiile formate sub comunism (statul le da loc de munca, eventual la oras) si cu cele rurale post-decembriste care si-au dovedit lenea si dezinteresul in nenumarate randuri: sunt aceia care prefera sa incaseze ajutor social si sa bea ieftin la birtul din sat.
    Cum spui si tu, ajutoarele se vor termina, iar realitatea va fi aia care este si acum: suntem prea saraci ca sa ne punem mintea la contributie.

    p.s. ca om crescut la tara stiu ca orice gospodar are provizie de lemne pentru iarna, porcul afumat de grinda si beciul plin de borcane cu diverse pregatite in timpul verii, adica provizii pentru cateva luni nu gluma. Asta, daca e, intr-adevar gospodar...

    RăspundețiȘtergere
  2. Io nu înțeleg cum mor de foame dacă acu două uichenduri au devastat supermarketurile de parcă făceau provizii pentru buncăr atomic! Au mâncat la gogoși și la cozonaci două săptămâni întregi de-au consumat atâta zahăr, ulei, făină și oo?
    Iar cu televiziunile...tocmai ce m-am conversat azi cu un prieten de-al meu de are tatăl ceferist și ăla era pe nu știu unde pe lângă o barieră, au venit reporterii să-i ia interviu, să povestească el cât de rău e cu trenurile, cum vine sfârșitul lumii și altele asemenea. Vezi, d-aia nu mă uit eu la teveu!

    RăspundețiȘtergere
  3. lol...sti de ce se intampla cea ce se intampla doar prin zonele hai sa zicem mai "sarace"...pt acolo stau putorile, care asteapta sa le pice ceva din cer, nu fac nimic, doar se plang!
    Bun articol!

    RăspundețiȘtergere
  4. In Bucale Oprescu dintosu'a facut treaba, chiar si pe viscol se putea merge decent. Dar asta pentru ca Bucurestiul e miezul din dodoasca. In Buzau, Vrancea, COnstanta se poate crapa de ger, ca aia nu sunt de la Centru. Ideea e sa ii servim pe aia cu mai multe voturi, asa se judeca la noi.

    RăspundețiȘtergere
  5. E o poza in gsp cu un jandarm plin de zapada cu o lopata in spate care intra intr-o carciuma si se indreapta catre soba se se incalzeasca putin.
    Langa el doi tarani jucau ping-pong...

    RăspundețiȘtergere
  6. S-au obisnuit oamenii sa primeasca pomana (fie si numai o data la 4 ani niste praf in ochi) si acum nu mai fac nimic. Sunt saraci pentru ca nu sunt solidari (uneori nici macar cu ei insisi).

    RăspundețiȘtergere