Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

miercuri, 4 ianuarie 2012

Un an nou...

Toata lumea spera ca 2012 va fi un an mai bun,  un an diferit de cel care tocmai a trecut, un an special pentru fiecare dintre noi. Si eu sper, desi aceste sperante sunt, ca de obicei, false.
In ciuda aparentelor, televiziunile romanesti sunt imaginea exacta a Romaniei. Cum arata aceasta imagine in 2012?
Antenele securistilor de rit vechi au in continuare un singur dusman, pe dictatorul Basescu. Mircea Badea isi infige iar pene in fund pentru a demonstra ca e cool cand locuiesti cu mamica si va face spume in continuare, mai rau ca berea expirata.
Realitatea TV e plina de imagini cu morti pe sosele si cu indigestii pricinuite de umplerea matului in noaptea de revelion. Astia nu au nimic de spus.
Televiziunea nationala e, normal, de partea puterii iar singura lor misiune serioasa este aceea de a schimba scutecele murdare ale PDL-ului  si de a le arunca in capul opozitiei marsave. Care opozitie e tare mandra de faptul ca nu face absolut nimic in afara de a se face de ras.
Prima TV e tot mai trista dupa Huidu si Cronica nu ai are nici un haz. Nici macar " Cireasa de pe tort"  nu ii mai creste ratingul.
Turcaletii de la Canal D isi vad de treaba cu telenovele in care Ahmed e indragostit de Fatima, care de fapt era sora sa vitrega ce a petrecut doi ani in puscarie din greseala fratelui rau care e personajul negativ pana cand se descopera ca el este de fapt sora geamana a cumnatei bunicii socrului mare.
Care televiziuni mai sunt? Mai sunt?
Da. Discovery si  History vor ramane in continuare in preferintele romanilor.
In rest, anul nou nu ne aduce vesti noi.
Sanatatea e la pamant, invatamantul e reprezentat de profesorul tampit  de la Jean Monnet, guvernul se lupta cu opozitia si coruptia, romani beau ca sa uite de necazuri si apoi se plang ca nu au bani de intretinere...
Cam asta e Romania in 2012. Un an in care PDL-ul va castiga alegerile cu 98%, cresterea economica va fi magnifica, pe hartie vom fi cei mai tari din UE si ministrii nostri vor fi laudati la ONU, UNESCO, FAO, NATO si Semiluna rosie.
Se vor inaugura fix 12,2012 km de autostrada si vom avea nivelul maxim de fericire permis de domnul presedinte Basescu.
In Romania mai exista doar doua intrebari care nu au inca un raspuns:
1. Moni a lu' Columbeanu o facea pe lei sau pe euro ? ( pe vremea cand avea 16 ani )
2. Vine anul asta sfarsitul lumii ?



Sa aveti un an 2012 fara dileme de genul asta si cu mult, mult bun simt !

10 comentarii:

  1. La multi ani prietene! D.apoi ce sa zic> tembeliziunile in noaptea de Revelion s-au intrecut in a fi care mai de care mai imbecile, incercand sa ma momeasca cu transmisii in direct ba din Piata Universitatii, de la Vanghelion, altii de la Revelionul lui Dinescu, altii au adunat in platou puhoaie de curve si manelisti ce se straduiau sa ma binedispuna...
    Norocul ca dupa miezul noptii Antena 3 s transmis concertul acela cu muzica balcanica condusa de Ovidiu Lipan Tandarica!
    Da, ai ghicit: mi-am facut revelionul intre sanii familiei, la cabana "Plapumioara"!
    Cu predictiile, m-am erijat in Tata Omidu si am facut si eu cateva pentru anul in care abia am intrat:
    http://www.neacostache.com/2012/01/03/adevaratele-predictii-ale-lui-nea-costache-pentru-romania-anului-2012

    RăspundețiȘtergere
  2. @Nea Costache
    La multi ani !
    Predictiile tale sunt extraordinare :))
    Am o singura completare. Atunci cand vorbesti de "Basarabia si Bucovina de Nord si cele trei judete de la sud de Dunare", ai uitat de Harghita si Covasna :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Oribili parametri dar nu-i pot contesta ...
    Cert e că va fi un an crâncen şi, mi-e teamă, dominat de neghiobii agresive!

    RăspundețiȘtergere
  4. Revin pentru c-am găsit o excelentă analiză semnată de Dan Ungureanu, care plecând de la inegalităţile economice, politice şi antropologice plasează, pertinent, România, măcinată de autoritarism şi clientelism, într-un feudalism pre-modern!
    Aici:
    http://www.criticatac.ro/10654/tu-stii-cu-cine-vorbesti-antropologia-inegalitatii/

    PS
    Vai de steluţele ei de speranţă!

    RăspundețiȘtergere
  5. @Fata din umbra
    imi ramane mie sarcina ingrata cu uitatul la tv :))

    La multi ani !

    RăspundețiȘtergere
  6. @Doru
    excelent articolul. il recomand tuturor care vor explicatii referitoare la motivele pentru care ni se intampla toate astea !
    multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  7. Printre toata lumea care crede ca 2012 va fi mai bun, ma gasesc si eu - fara sa cred nimic. Nu prea are cum sa fie "mai bun". Parca suntem intr-o tranzitie care nu se mai incheie
    La noi opozitia si puterea s-ar taia in bucati , si-ar da in cap daca ar fi voie, nu stiu de ce nu se da o lege pentru asta, poate se mai racoresc si ei. Daca placa se intoarce, va fi la fel, numai ca vom auzi cantecele de la coada la cap....
    Prin alte parti , lumea se mai intelege, mai voteaza motiuni , legi, chestiuni , impreuna- nu pentru reclama ci pentru popor. Se mai respecta chiar daca nu se iubesc.
    Bine, acum, daca e sa ne comparam cu Siria, la capitolul politichie stam bine de tot
    Daca ne comparam cu.....Italia, hai sa zic Italia.....Noi ne facem de tot rasul. Ce l-as mai inlocui vreo 6 luni pe Boc cu Berlusconi.....doar asa de dragul presei, poate-si mai revine si dansa .Ca prea a devenit Can Can toata mass media
    Apropo, nu imi este antipatic Boc, mi-am spus si eu parerea, sper sa nu intre nimeni in convulsii :D
    Un an cu sanatate .....:)

    RăspundețiȘtergere
  8. @hapi2233
    sper sa avem cu totii un an mai bun :)

    RăspundețiȘtergere