Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

vineri, 27 ianuarie 2012

Scoala Discovery

Nu e un secret pentru nimeni ca imi plac aia de la Discovery. M-am bucurat sincer cand am auzit zilele trecute ca ministerul invatamantului a incheiat un contract cu ei. Speram sa aduca spiritul acela vioi si in scolile noastre.
Strainii au invatat demult sa faca emisiuni de stiinta in care sa iti prezinte lucrurile intr-un fel interesant. Asta e cheia succesului posturilor de acest gen. Asta a fost si secretul succesului emisiunii Teleenciclopedia  in era comunismului. Putin umor, lucruri interesante si prezentatori care nu isi dau aere academice de atotstiutori m-au facut pana si pe mine sa inteleg cum sta treaba cu electroliza si teoria stringurilor.
Azi dimineata cand am dat drumul la TV, a pornit direct pe Discovery si am avut neasemuita placere sa vad o lectie marca Discovery featuring Funeriu.
O tanti plictisita cu voce plictisita dubla plictisit sonorul original. Fragmente disparate luate din emisiuni frumoase  au fost lipite aiurea ca sa formeze o lectie. Probabil domnul Funeriu considera ca elevii de clasa a doispea nu stiu sa citeasca, de aia a trebuit sa o puna pe femeia cu platfus vocal  sa vorbeasca. Ce pot sa mai spun ?
Lectia respectiva m-a trimis inapoi in timp si spatiu. Eram in Hunedoara anilor '80 la ora de chimie in care tovarasa profesoara Tripa ne desena garduri si faguri pe tabla, si pe noi ne durea altundeva de chimia ei.
Aplicarea romaneasca a modelului Discovery este un esec. 
Daca va asteptati la emisiuni facute de cei de la Top Gear pentru scoala romaneasca mai aveti mult de asteptat. Lectiile de chimie Discovery  vor duce la sinucideri in masa din cauza plictiselii. Lectiile de fizica vor castra emotional o intreaga generatie. Dupa o lectie de geografie Discovery elevii se vor apuca de etnobotanice iar dupa lectia de biologie Discovery vom avea parte de emigrari in masa spre Kurdistanul sovietic.
Domnule Funeriu, lasati-ne in pace copiii. Ce vina avem noi daca dumneavoastra si domnului presedinte Basescu nu v-a placut scoala? E adevarat ca tara romaneasca ne vrea prosti, dar cei de la Discovery Channel nu ar trebui sa marseze la o asemenea magarie.
Daca mai continua lectiile de genul asta, promit solemn sa las Discovery pentru Dan Diaconescu si Capatos. Macar ei nu sunt platiti din banii mei ...

8 comentarii:

  1. Nu stiam chestia asta. E drept ca eu nu am timp dimineata de tv, dar nici la stiri n-am vazut. Chiar m-ai facut curioasa, desi nu ma indoiesc de pertinenta observatiilor tale.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dimineata de la 8 te poti "delecta" cu noua realizare funeriu ...

      Ștergere
  2. Fluieriu sau Funebriu are doar idei marete. Unele de-a dreptul proaste(clasa pregatitoare, altele aplicate prost ca asta din ce pare.
    Eu n-am vazut decat azi vre-o 5 minute, poate o sa vad mai mult

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. sa vezi scandal la toamna cu tampenia aia de clasa pregatiroare :))

      Ștergere
  3. Io am mai spus că e greu să dai peste o profă de chimie simpatică. Dar tu nu şi nu. Batman, Batman!
    Hmmm, te pomeneşti că ştii tu ceva :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. eu am mai spus ca nu imi place chimia.
      cu profele e alta treaba :))

      Ștergere
  4. Io am avut noroc de câțiva profesori buni. Deși la un liceu insignifiant din provincie, am avut omi care m-au învățat o grămadă de chestii cu umor, lipsă de figuri și pasiune. Pentru că „pe vremea mea”, cu toate că nu-i chiar așa de departe în urmă, nu aveam cum să învățăm cu Discovery. M-am mulțumit cu profesori de-mi explicau teoria grafurilor folosind ghivecele de flori din clasă, povesteau ce și cum cu atomii în pași de dans și m-au învățat derivatele spunând bancuri cu e la x. Acuma nu știu ce să zic, mi-ar fi și frică să fac un plod după ce-ai zis tu de discavări, chiar nu-mi doresc să am progenituri mai proaste decât mă-sa :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oamo, tu in general esti norocoasa !
      dar unde ai gasit tu, "pe vremea ta", profesori din aia atat de buni ?

      Ștergere