Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Nu avem nevoie de violenta !

Violenţa este ultimul refugiu al incompetenţilor spunea, Isaac Asimov. 
Nu am de gand sa particip la concursul de fictiune de pe fain cu textul asta, ci vreau sa vorbesc despre situatia politica din Romania. Spiritele incinse de nesimtirea, si aroganta celor de la putere ne pot duce spre o situatie pe care nu o doreste nimeni. O Romanie neguvernabila poate duce la aparitia unei crize adevarate, o criza total deosebita de criza artificiala in care ne-a bagat incompetenta guvernantilor. Mai e doar un pas pana acolo si nu e bine sa fie facut.

Cum s-a ajuns aici ? 
Problemele au aparut inca din 1990, cand iresponsabilul Iliescu,  in cautarea mentinerii cu orice pret la putere, a dat drumul la jaf. Jaful acesta nu s-a oprit sub nici o guvernare. Fostii securisti, convertiti peste noapte la capitalism, s-au deghizat in oameni de afaceri si au pus mana pe tot ce au putut. Justitia nu a putut sa-i condamne niciodata pentru ca ei au actionat in numele unor legi special facute pentru imbogatirea lor in detrimentul statului. Practic ei nu au incalcat nici o lege in afara legilor moralei si ale bunului simt. 
Valuri dupa valuri de guvernanti de diverse culori politice, cu orientari de stanga/dreapta sau centru/epicentru, au avut un singur gand : imbogatirea rapida si fara scrupule in dauna economiei nationale. 
PSD, PNL, PNTCD, USL, UDMR, PRM, Partidul Verzilor, al portocaliilor, al rosiilor si al celor incolori au fost pe rand sau impreuna la guvernare, avand acelasi scop : "For us all the best & fuck the rest ".
Populatia mintita frecvent, adormita de discursuri sforaitoare si dusa cu zaharelul promisiunilor a reactionat doar atunci cand a avut parte de dispret.
Il mai tineti minte pe Bombonel ? Felul lui de a se purta a ajuns sa-i fie porecla. I se spunea "Arogantul" si probabil ca se mandrea cu aceasta. Betia puterii i-a cuprins pe toti cei care ne-au condus in ultima vreme. 
Toti s-au crezut eterni si irezistibili. Toti au ajuns sa creada la un moment dat ca populatia inghite orice prostie. Istoria a dovedit ca nu e asa. 
Nu stiu care e explicatia,dar s-a vazut ca poti sa-i iei unuia banii, sa-l lasi fara slujba, sa-i scumpesti mancarea apa si benzina dar, cand il scuipi cu dispret,  el reactioneaza.  
Lumea a votat contra lui Nastase tocmai pentru ca avea impresia ca nu mai scapa de el. Nastase ajunsese si el subiect de bancuri si glume subversive. Orice politician stie ca, atunci cand ajungi subiect de gluma, nu e de bine.
Din lectia lui Nastase nu a invatat nimic domnul Basescu. 
Venit la putere pe un val de antipatie fata de fosta putere el se prezenta ca un om din popor, acultural dar cu bun simt. A avut votul romanilor pentru ca parea un om modest, gata sa se puna in slujba tarii. 
Domnul Basescu radea tamp si hahait  la televiziuni, plangea cu lacrimi grele in direct pe la emisiuni, glumea cu presa, canta cu poalele tigancilor in cap si injura cu foc si patima. Aceasta simpatie pentru omul Basescu a disparut brusc atunci cand acelasi om a inceput sa se ia in serios cu manifestari de genul:
  • eu am dreptul sa va injur pe voi, dar voi nu, ca eu sunt Domnul Presedinte. 
  • eu am dreptul sa beau cu Becali si apoi sa ma sui baut la volan, pentru ca sunt Presedinte.
  • eu am dreptul sa stau noaptea cu Nutzi, ca sunt Presedinte.
  • eu am dreptul sa imi trimit mucoasa de copila agramata tocmai la Strasbourg, pentru  ca sunt Presedinte.
  • eu am dreptul sa lovesc un copil pentru ca Eu Sunt Presedintele.
Numai ca lumea s-a saturat de aerul de presedinte al lui Basescu. 
Transformarea aceasta urata i-a indepartat simpatia populara si atunci cred ca domnul Basescu a inceput sa-si urasca patimas propriul popor. A inceput sa se poarte fara manusi si sa ia decizii crunte, despotice, fara sa tina cont de morala, legi economice sau politice.
Sub pretextul schimbarii si a reformei, deciziile domniei lui au lovit pe rand : invatamantul, sanatatea, pensionarii, armata, politia si cultura. 
Oamenii au inceput sa sesizeze diferentele majore intre ce spune si ce face domnul Basescu.
Rezultatele si efectele schimbarilor majore din economie le simte orice roman pe pielea lui.
Dupa ce a fost prins cu minciuna de mai multe ori, lumea nu il mai crede nici macar cand spune adevarul.
Astfel, domnul Basescu se alatura gloatei politice romanesti , se scufunda in mlastina transpartinica a celor care ne conduc de atata vreme.

Ce alternative avem ?
Basescu a dovedit ca una spune alta face. Ca om politic e terminat.
Boc nu intra in discutie. Nu a intrat niciodata.
Iliescu este, din fericire, prea batran pentru a mai conta. Va ajunge curand un nume de vodca si se va alatura colegilor bolsevici in raiul  ateilor comunisti.
Elena Udrea e marcata de guvernarea Basescu si e asociata urat de toate efectele negative ale crizei actuale. Paralela dintre ea si Elena Ceausescu e fortata dar spune multe despre felul cum e privita de populatie. 
Ponta nu a dovedit nimic. Nici nu poate dovedi. Eu nu as avea incredere nici cat sa cumpar hartie igienica de la el.
Antonescu Crin e o floare statuta care distruge imaginea si asa patata a liberalismului romanesc. Un om fara nimic special, fara carisma si fara viitor politic.
Mazare Radu e un bufon politic, un plaibou care se incurca cu eleva porno de la Jean Monnet si apoi, in costum de hitlerist,  pleaca in tarile calde sa uite de mizeria lasata in Constanta. 
Vadim e tralala bine. Ticneala nationalista acuta de care sufera ar fi mers in 1915, cand  alaturi de Goga, ar fi strigat " Noi vrem pamant !" catre cotropitorii tigani, unguri, jidani, chinezi, uiguri, tigani, canadieni si olteni. Balaceanca e prea stramta pentru un asemenea om politic...
Dan Diaconescu a intrat in politica cautand-o pe elodia in 666 episoade , dar una este sa povestesti nopti intregi despre fantome si varcolaci si alta e sa conduci o tara. Romanii nu sunt chiar atat de tampiti. 
Gigi nu e om politc. E doar un ala care injura cucernic si se da mare cu o avere ciudat dobandita .

Deci nu avem de unde alege.Asta e drama, cum spuneam aseara intr-o discutie pe google +
Situatia se aseamana cu cea din anii '30 ai secolului trecut. Clasa politica corupta si incompetenta a vremii a permis aparitia violentei politice. Codreanu si legionarii lui nu ar fi avut nici o sansa intr-o lume normala. Crimele comise in numele unui patriotism bolnav sau in numele poporului ne-au condus spre aproape 60 ani de suferinta si dictatura. 
Eu vreau democratie. Chiar daca e bolnava, imperfecta si stramba, democratia e infinit mai buna decat "o dictatura sanatoasa". Trebuie sa avem grija la aparitia salvatorilor care, oferindu-ne iluzia dreptatii, ne vor duce spre revolutii si razboaie. O lege nescrisa a istoriei spune ca in vremuri de criza castiga intotdeauna alegerile fortele de dreapta. E bine de dreapta, e bine si de stanga. E bine oricum atata timp cat extremistii de orice fel stau deoparte.
Acum e momentul in care societatea civila, atata cata e, sa iasa din adormire si izolare. E momentul sa luam noi propriile decizii si sa nu mai suportam batjocura clasei politice. E momentul in care si oamenii cinstiti sa intre in politica. Sigur vor fi votati. Oameni ca Raed Arafat sunt multi. Haideti sa ii cautam, sa-i incurajam si sa-i sprijinim.
Dar fara violenta ...!!!

7 comentarii:

  1. Si probabil ca prietenii de peste ocean invirt lingura in ciorba de pe la noi atitata la foc marunt ....Cu aia e mai greu dar pot fi surprinsi si ei!Probabil ca ai dreptate,acum e momentul,sunt ocupati cu strimtorile din Golful Persic,nord coreeni care nu pling sincer si speculeaza pretul petrolului la bursa.Felicitari pentru text

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. zici tu ca altii decid pentru noi...?

      Ștergere
    2. De unde sa stiu eu bre?Asa pare uitindu-ne cu atentie printre rinduri ...
      Dar oricum si de pe luna se vede ca aceasta Lady Gaga a presedintilor are broboane de sudoare pe chelie

      Ștergere
  2. Alternative mereu sunt ...
    Trăim acum, însă, măsura şi postura unei imposturi nemăsurate!

    RăspundețiȘtergere
  3. Problema nu cred ca este personajul din tronul prezidential, acolo poate zace si o maimuta dresata. Nenorocirea e ca nu avem un guvern functional si nici nu cred ca in curand vom avea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. seful guvernului este la cotroceni.
      de fapt, cel de acolo este sef cam peste tot...

      Ștergere