Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

marți, 15 noiembrie 2011

Europeni, e randul vostru...

...sa ii integrati pe tigani !!! Pana la Cuza au fost destul de bine integrati si nu s-a plans nimeni. Dupa aia au inceput necazurile. In vremea comunistilor, ii mai integrau aia prin puscarii si prin ghetourile de la marginea oraselor, dar abia dupa '90 au aparut cu adevarat problemele.
Una din definitiile libertatii spune ca:  " libertatea mea se termina  acolo unde incepe libertatea celuilalt "
Aceasta definitie nu inseamna nimic pentru majoritatea tiganilor. Ei proclama dreptul la libertate si spun ca ei au fost robi sub turci, greci, egipteni si martieni. In consecinta, ei au dreptul sa faca ce vrea muschii lor.
Aia din Europa civilizata le-au cantat mereu in struna : ca nu au destule drepturi, ca nu ii ajutam sa se integreze, ca ii tinem mai mult prin puscarii, intr-un cuvant, ca ii discriminam.
Acum e randul lor sa ii integreze. Romania face parte din marea familie europeana si tiganii au la fel de multe drepturi ca si englejii sau olandejii. Majoritatea tarilor europene au simtit pe pielea lor ce inseamna integrarea tiganilor.
Nemtii i-au integrat pe la inceputul anilor '90. Mai aveau putin si ne declarau razboi.
Francezii, cei care sustin ca au inventat libertatea, egalitatea si fraternitatea, ii tot integreaza de vreo douazeci de ani si inca mai au de integrat...
Olandezii, intre doua jointuri, nu vor sa stie de ei.
Italienii ii integreaza direct in absolutul mamii lor.
Mai nou, integrarea europeana a rrrommmilor a ajuns si  in Anglia.  O familie de englezi a plecat in week-end in excursie si, la intoarcere,  a gasit casa ocupata de tigani. Rrommmii liberi erau imbracati in hainele victimelor, stateau la masa lor si le beau beuturica aia veche de 'nspe ani.
Deoarece englejii e toti niste gentlemani care nu se ocupa cu asa ceva, tiganii au inceput preluarea industriei fierului vechi britanic. Ţiganii originari din România fură tot ce pot şi de pe unde apucă, cupru şi fier, aducându-i la disperare pe poliţiştii britanici .În urma jafurilor s-a ajuns în situaţia de a fi anulate 1.969 trenuri. 
In Franta, anul trecut, în luna iulie, circa 120 de trenuri de mare viteză (TGV) care se îndreptau spre Lille, dar şi Eurostaruri care circulau pe ruta Paris-Londra au avut de suferit, după ce 4 ţigani români au furat 1 km de cabluri de cupru.
Ce nu inteleg eu este de ce se plang europenii ? De ce nu rezolva problema tiganilor,  asa cum ne invatau pe noi ? Sa le dea si mai multe drepturi, sa nu ii mai discrimineze si sa ii integreze pe la ei pe acolo.
Eu sunt convins ca fiecare roman ar da cu placere cativa euro doar ca tiganii sa fie toti integrati in Anglia, Franta, Olanda.....

16 comentarii:

  1. Eu as dona ceva bani sa le platesc drumul la toti cei de-aici spre o insula exotica, cat mai indepartata de civilizatie si fara sanse de intoarcere.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum vreo 15 ani urlau francezii de mama focului la noi că suntem rasişti,xenofobi, că nu suntem oameni, că nu-i lăsăm pe ţigani să meargă la şcoli şi nu le oferim şansă în viaţă. Nu am să uit niciodată. Pe lângă Franţa Germania şi Anglia cântau în surdină pe acelaşi ison. Ne arătau cu degetul( tot timpul au făcut asta), ba chiar îmi aduc bine aminte că vindeau nişte programe speciale de integrare. Nu mai ştiu ce s-a întâmplat cu acele programe. Până la urmă cred că cel mai bun program de integrare a fost al Generalului Antonescu, dar în fine.
    Azi mă bucur, sincer. Mă bucur nespus că Franţa, Anglia, Italia, Germania şi alte ţări din vest au probleme serioase cu ţiganii. Că asta sunt: ţigani. Eu nu am auzit niciodată, până în anii 2000 de rromi, dar de ţigani toată lumea a auzit. Vor să le zicem rromi, dar nu ştiu să se comporte ca nişte rromi, se comportă ca nişte ţigani, de aia le zicem ţigani.
    Aşa că da, îmi pare bine că ţiganii crează probleme în Franţa, tocmai acea ţară care şi la început de secol 20 avea în grădina zoologică cuşti speciale în care ţineau tot felul de aborigeni ori alte rase de oameni pe post de animale în captivitate. Mă bucur că ţiganii crează probleme în Germania care chiar şi azi dă din colţ în colţ şi o scaldă nevinovată făcându-se că plouă vis-a-vis de uriaşa datorie pe care o are faţă de România. Mă bucur că ţiganii crează probleme în Italia care reprezintă ţara în care s-a născut Mafia, organizaţie care se numără printre cele mai puternice ale lumii tot acolo unde şi organizaţia Opus Dei(hehehe) a primit binecuvântarea papei.
    Deci mă bucur sincer că toate aceste ţări care au contribuit fiecare la dezastrele Europei sunt azi cutremurate de o mână de ţigani.

    RăspundețiȘtergere
  3. Greu şi lung drumul ăsta de la teorie la practică în ceea ce priveşte identitatea, alteritatea, multiculturalitatea şi alte buruieni de acest gen.
    Am comis, mi-am amintit, o incorectitudine din punct de vedere al limbajului corect ecologic. Citisem că nu se mai spune sau scrie „buruieni“, ci „végétation spontanée“ ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu simpatizez deloc cu natia asta. Dimpotriva. Totusi, orice padure are si uscaturi. E drept, la ei sunt mai multe uscaturi decat oameni de treaba. Totusi, sa nu uitam ca exista o multime de romani care nu ne fac cinste, care umbla nespalati prin autobuze, care ne deranjeaza cu muzica in miez de noapte, care arunca gunoiul de la fereastra, care ucid pentru o mana de pamant sau care stau toata ziua in carciuma si apoi vin acasa si-si iau nevasta la bataie... Iar indivizii astia se inmultesc in progresie geometrica.

    RăspundețiȘtergere
  5. @mitzaabiciclista
    vad ca tu esti mai suparata decat mine :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. @Doru
    dublul standard aplicat in domeniul asta e mult prea vizibil

    RăspundețiȘtergere
  7. @loopoo
    din aia cu sireturile gata legate ? :)))

    RăspundețiȘtergere
  8. @Madman
    nu spun ca toate relele din romania se intampla din cauza lor.
    totusi, insistenta cu care aceasta minoritate evita orice fel de "contaminare" cu civilizatia asa cum o acceptam noi, face ca multe rele sa fie aruncate asupra lor desi altii sunt cei vinovati.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ei Sfinte, las'că nu e supărare. E doar o realitate de care se pare că nu putem scăpa atunci când vrem noi. Nu vreau să crezi că sunt rasistă, doamne feri de aşa gând deşucheat, şi nici xenofobă nu-s, dar m-am cam săturat de vaietele şi bociturile europenilor. Iar dacă ţiganii îşi fac de cap e pentru că şi ei, se pare, au carenţe mari atât în legislaţie cât şi în magistratură. De fapt, asta s-a văzut mai de mult, nu de azi :D Of, of, măi, măi!

    RăspundețiȘtergere
  10. Ghici ce am citit in presa de aici...o familie de tigani au ajuns aici ( Nu stiu cum, probabil pe o scandura...) si ce au inceput sa faca? Ce stiu ei mai bine...adica sa fure! Toate bune si frumoase, au prins-o pe mama Omida si cu ai ei puradei,copii au scapat cu basma curata ( fiind minori )ea nu...ce a socat insa e faptul ca la tribunal a inceput sa tipe, sa jure ca nu face asta, ca dc ajunge la inchisoare se sinucide...cacaturi din alea ieftine care au menirea sa te enerveze la maxim! Evident ca astia de la gazeta au scris imediat, ne-mai vazand asa taraboi pana acum! Si punctul culminant e ca au scris ca e romanca de origine ROM ( cu un singur "R"! :))))) Ideea e ca la lucru, in pauza de masa toti colegii mi-au intins ziarul spunandu-mi " uite, asta e de la tine din tara, uite ce a facut..." ca si cum am fi toti o apa si un pamant! Asta e cel mai deranjant, ca au pretentii sa nu ii discriminam, dar nu fac nimic in schimb, sa isi schimbe atitudinea si comportamentul!

    RăspundețiȘtergere
  11. @Bumblebee
    Aceasta confuzie intre rromi si romani ne face mai mult rau decat credem !
    Suntem pe cale sa ne transformam din Tara lui Dracula in "Tigania"...

    RăspundețiȘtergere
  12. @mitzaabiciclista
    oare suntem noi mai rasisti decat francezii sau italienii ? :)))

    RăspundețiȘtergere
  13. Mai bine rasist decat sa-i pup undeva!

    RăspundețiȘtergere