Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

joi, 17 noiembrie 2011

Credibil ? Incredibil... !!!

Problema credibilitatii presedintelui este una extrem de serioasa pentru ca de el depinde aproape totul in Romania.
Sa ne amintim ca imediat dupa preluarea puterii, primul lucru pe care l-a facut a fost sa isi subordoneze serviciile secrete. Presedintele Constantinescu a patit-o tocmai pentru ca a ignorat puterea detinuta de acestea.
Dupa ce a rezolvat acea problema presanta, a trecut la subordonarea parlamentului si a justitiei.
Astfel si-a vazut visul cu ochi. Acela de a fi singur stapan si factor decizional in Romania. Domnul Basescu a ales sa domneasca in cel mai pur stil fanariot.
Dar, spre dezamagirea domniei lui, viata nu e tocmai roz pentru ca acum nu mai are pe cine arunca vina dezastrului produs de aberantele sale decizii. A incercat sa dea vina pe F.M.I, dar acestia au reactionat si l-au denuntat ca mincinos. U.E.si parlamentul european au fost, rand pe rand, aratate cu degetul de presedinte drept cauza a coruptiei generalizate tolerata explicit de guvernele domniei sale. Institutiile vizate au reactionat la randul lor si presedintelui nu i-a mai ramas decat justitia romana drept vinovata. Reactia romanilor a fost una de amuzament, deoarece justitia postdecembrista era deja subiect de gluma in lumea intreaga. Deci presedintele a ajuns la capat. Domneste despotic si absolutist peste o populatie abrutizata de lipsuri majore, dar nu isi poate asigura dragostea si recunostinta poporului. Se pare ca aceasta a fost si ultima problema a familiei Ceausescu.
plansul sincer al domnuluo presedinte
E normal acest lucru, atata timp cat domnia sa si-a indepartat aproape toate categoriile sociale sau profesionale.
Invatamantul a fost tratat cu superba nepasare si nesimtita candoare.
Agricultura a fost lasata in paragina prin politicile imbecile de accesare a fondurilor europene.
Oamenii de afaceri seriosi, romani sau straini, sunt dati peste cap de lipsa de viziune si de modificarile legislative facute dupa mofturile chiriasului de la Cotroceni.
Medicina e complet la pamant datorita subfinantarii, si medicii incep sa urmeze sfaturile de emigrare ale aceluiasi presedinte inconstient. Adevarul este ca in Romania se mai trateaza doar cei care nu bani ca sa ajunga pana in Ungaria, Bulgaria, sau de ce nu, la moldovenii de peste Prut.
Industria romaneasca e sublima, dar lipseste cu desavarsire. Aici nu se mai fabrica nimic in afara de sperante false. Bugetul e facut doar din taxe si accize aplicate direct populatiei.
Imi aduc aminte acum motivele pentru care a fost votat Basescu. El  avea credibilitatea care lipsea unor Iliescu, Nastase sau altii. Basescu era mplicat profund in tot ceea ce facea si parea uin om din popor.
Intre timp s-a schimbat mult. Specialistul in manipulare a inceput sa faca greseli uriase.
Dupa ce i-a dat un pumn acelui copilul, a jurat ca nu l-a lovit cu palma. Corect.  Dar lumea nu e atat de tampita precum o crede presedintele. Gestul de a lovi un copil a ramas in constinta maselor.
Sustinerea pe fata a unei domnite care are aere de ministreasa culta si priceputa a inceput sa irite tot mai multa lume. Te sinucizi politic daca iei bani de la invatamant si sanatate ca sa ii dai pe mana uneia care pozeaza in revistele pentru adolescenti.
eu am si sutien...

Tot mai putina lume crede ca sustinerea fara rezerve de catre presedinte a unei doamne ce isi arata sanii cazuti si fundul lasat drept cele mai mari realizari ale ei, este una inocenta si morala.
Sa revenim la principala problema a domnului Basescu. Aceea este legata strict de morala.
Degeaba face parada de legalitatea actiunilor lui atat timp cat lumea le percepe drept imorale.
E legal sa dansezi cu poalele tigancii in cap, dar nu e moral.
E legal sa tai pensiile pentru a da banii regilor asfaltului, dar nu e moral.
E legal sa-ti  trimiti la Bruxelles fata care nu stie vorbi romaneste si care are, probabil, I.Q.-ul pozitiv doar in modul, dar nu e moral.
E legal sa ii spui unei femei tiganca imputita, dar moral nu e.
E legal sa bei si sa te urci dupa aia la volan( atata timp cat nu te controleaza nimeni), dar nu e deloc moral.
E legal sa te incuscresti cu mafioti de genul lui Bercea mondialul, dar nu te mai poti prezenta drept exemplu de moralitate.
E legal sa il sustii pe micul Boc desi stiai de invartelile dubioase pe care le face le Cluj, dar sa nu te superi daca noi banuim ca te-ai manjit si tu cu spagile acelea.
E legal sa mergi sa te intalnesti cu mai marii lumii, e legal si sa nu te bage nimeni in seama, dar nu pestru asta ai fost votat.

Atata timp cat scuzele politicienilor romani acuzati de imoralitate sunt cele de legalitate, nimic nu se va schimba in bine. Singura scuza pe care i-o gasesc eu presedintelui este ca nu are nici un adversar. In partidul domniei lui nu exista moralitate sau competente, iar la opozitie e si mai rau.
Deci, viitorul suna bine...

18 comentarii:

  1. Trăim în margine de aberaţie (să mă exprim eufemistic) şi se pare că încă nu vrem să realizăm cumplitul situaţiei ...
    Navetez zilnic cu-n băsescofil fanatic, altminteri un coleg relativ rezonabil şi constat că mentalitatea camarilei, despre care scria magistral Dorin Tudoran, întreţinută agresiv de-un aparat de propagandă cinic şi eficient,s-a extins şi nu dă semne de vlăguire...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Doru
    romanii nu sunt chiar atat de masochisti incat sa ii mai voteze !
    sper :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa, si? Se rezolva ceva cu postarea asta? Asta stim cu totii...

    RăspundețiȘtergere
  4. @Madman
    vorbele nu mai ajuta la nimic ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Acuma eu mi-aş dori sincer ca vorbele tale să însemne ceva, să deschidă ochii cuiva. Dar mi-e teamă că ne vom trezi că madam EU va candida la preşedenţie şi absolut toţi pălmaşii care şi-o visează în pat ori toate gospodinele uscate de vremuri şi pline de păienjeni vor merge să o voteze având în minte siguranţa promisiunilor searbede că vor ajunge şi ei să poavazeze trotuare. Probabil nu s-au prins că o făceau oricum de mult.

    RăspundețiȘtergere
  6. E incredibil de credibil...
    Si off-topic, multumesc. Pentru tot. Te pot asigura ca si in continuare te voi citi si respecta ca si pana acum.
    Iti doresc tot binele din lume.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-e teama ca, intr-adevar, vorbele prisosesc in momentul de fata. Ar fi nevoie de ceva actiune, dar pentru asta este nevoie si de niste indivizi capabili. Ori acestia stau ascunsi (sper) din bun simt si/sau lehamite. Sau de frica (cred ca statul politienesc exista si isi face treaba, dar cu niste mijloace atat de perverse, incat depasesc, de cele mai multe ori, capacitatea individului de a prevede). Si mai cred ca am luat-o la vale pe o panta abrupta rau. Mi-e teama ca nu ne mai putem opri decat accidentandu-ne.

    RăspundețiȘtergere
  8. Tare poza cu Lenuta cea tatoasa. Mmmma duc la baie...

    RăspundețiȘtergere
  9. Astia de mai sus n-au auzit vreun basm in viata lor! Macar "Fetita cu chibriturile" acolo...De aceea sunt asa!

    RăspundețiȘtergere
  10. @mitzaabiciclista
    asta cu dreptul la vot e alta poveste :)))

    RăspundețiȘtergere
  11. @Irina
    sper sa ne citim in continuare :)

    RăspundețiȘtergere
  12. @Madman
    hm , pentru actiune e nevoie si de altceva.
    orice explozibil are nevoie de un detonator extern. nici macar mamaliga romaneasca nu explodeaza singura.
    deocamdata externului ii convine de minune situatia din romania....

    RăspundețiȘtergere
  13. @loopoo
    nu ma gandeam ca ti se va face rau :))

    RăspundețiȘtergere
  14. @La Fee
    Ei au basmele lor, cu palate, dansatoare din Bamboo si gramezi de euro ...

    RăspundețiȘtergere
  15. Deci pana la Baselu te mananca Sfantu Bacterie! Macar de l-ar manca unele laice, vulgare, numa' sa-l termine odata ca nu mai Boc!

    RăspundețiȘtergere
  16. Ce să mai spun?! Sunt una dintre cei care l-au votat, nu cu, neapărat, mare încredere ci doar ca lipsă de alternativă. Din păcate nu numai Băsescu și ai lui sunt așa, întreaga clasa politică e la fel. Se vede că mănâncă din același troc, se molipsesc de aceleași ” boli”. Nu mai am încredere în nimeni.Și totuși îmi iubesc țara și mi-aș dori să ne fie bine. Din păcate de atâția ani, noi românii n-am avut decât promisiuni despre acest ”bine”, promisiuni pe care odată ajunși la guvernare, aleșii noștri le-au uitat. De uită că suntem români și aici e țara noastră, de ce?!

    RăspundețiȘtergere
  17. @Radu
    hai sa il lasam pana dupa craciun, ca e post ! :)))

    RăspundețiȘtergere
  18. @Daniela
    romania nu mai e demult tara noastra.
    a fost si va fi numai a lor ...

    RăspundețiȘtergere