Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

luni, 24 octombrie 2011

Ortodoxia economica

Nu mai e un secret pentru nimeni ca biserica ortodoxa romana sade pe gramezi de bani. Cred ca nici aia de la FMI nu au atatia bani cati are BOR. Problema este ce face biserica cu toti banii astia. Ati auzit voi de orfelinate sponsorizate de biserica? Stiti voi cazuri in care popii dau bani la saraci ?
Nici in filmele s.f. nu sunt cazuri in care oamenii saraci se duc la biserica pentru a se imbraca, incalta sau pentru ca le e foame. Biserica nu da nimic niciodata. Biserica ortodoxa romana are mana numai pentru luat.
Cu banii pe care i-a strans de la turma de credinciosi,  BOR s-a hotarat sa faca alti bani. A infintat banci, mall-uri si televiziuni. Are paduri, carciumi, galerii de arta si probabil bordeluri pentru pedofili. In plina criza economica vrea sa faca o catedrala mai mare decat casa poporului. Preotii cocalarizati poarta la gat kilograme de aur sub forma de cruci. Episcopii cu barbi patriarhale se sprijina ostentativ in toiaguri din aur de 24 carate  Inalt prea sfantul fericitul preafericit, sau cum ii spune in ierarhia lor, probabil poarta pe sub sutana aurita chiloti din aur cu cristale Swarovski . Nu ma mai mira nimic atunci cand e vorba de ortodoxia romaneasca.
sursa foto

Imbecilizarea populatiei este sarcina ei primordiala. Inca de mici oamenii sunt invatati de biserica ca nu au nici un drept, ca trebuie sa dea la biserica bani, sa pupe poala popii, sa intoaca si celalat obraz si sa taca atunci cand e luat la pumni de sfantii parinti.
Enoriasii trebuie sa merga in genunchi si sa isi faca cruci peste cruci cand trec pe langa bisericile opulente. Ortodocsii sunt invatati sa faca ce spune popa, nu ce face popa. Tampenia asta ii scoate pe preoti dintre muritori. Ei sunt desupra vulgului si au voie sa faca orice. Daca se imbata ca porcii in altar si se dau la femeile venite la spovedanie ni se spune pe un ton parintesc :    " e si ei oameni, taica..." Daca tu indraznesti sa il injuri pe preotul depravat care nu iti boteaza copilul fara jdemiidemilioane, ti se aduce aminte ca ei sunt urmasii lui sfantul Petru si Pavel, ca ei au supt de la Moise si de la Faraon si au trait intre cracii Mariei Magdalena. Pe ei s-a rahatit un porumbel sfant atunci cand au fost hirotonisiti dupa o noapte de chef la seminarul ortodox.
Ce sa mai vorbim, ei sunt urmasii lui  Mammon, Mahomed, Buda si ei au in cap butonul de la Apocalipsa.
Aceasta politica de imbecilizare e cea care ne tine pe ultimele locuri din lume din punct de vedere economic. Biserica ne invata ca nu avem drepturi, ca revolta e ceva rau si ca orice ti se intampla e voia Domnului. Nu are nici un rost sa incerci sa traiesti mai bine, nu are nici un sens sa ceri drepturi sau sa ai atitudini cetatenesti.
Voia Domnului ortodox e sa mori prost , fara un ban in buzunar, prosternat la picioarele icoanelor si pupand crestineste osul coccis al unui sfant obscur.

8 comentarii:

  1. Enoriasii nu "trebuie " sa faca nimic ca nu ii obliga nimeni. Nici macar cotizatia nu esti obligat sa o dai.
    Uite, eu o dau pentru ca imi face placere. Asa cum imi platesc si impozitele la stat cu placere, ca Statul face multe pentru mine si mai ales pentru familia din Ro. Cand un membru e bolnav, statul il ingrijeste cu atentie, ii ofera conditii umane de spitalizare.Cand ma duc sa scot o adeverinta cum c-am cotizat la x si y, functionarii se poarta frumos cu mine. Platesc TVul ca sa vad emisiuni excelente, de calitate. Platesc Rovinieta pentru ca zbor pe autostrada si schimb telescoapele odata la...5 ani......?In my dreams, man........
    Daca stau bine sa ma gandesc una dintre putinele institutii care realmente imi ofera un confost psihic in Romania este......ops, Biserica. E destul sa intru si sa schimb 2 vorbe cu al ce vinde lumanari.

    RăspundețiȘtergere
  2. =)) =)) =))
    Bre, n-am mai râs de două săptămâni. Pe cuvânt. Şi iaca, am spart gheaţa cu tine şi popii tăi cei răi.

    Şi acum on topic: Am auzit un preot plângându-se că Înalţimile Lor i-au fixat o sumă lunară ce trebuie s-o strângă de la enoriaşi şi să le-o trimită pentru catedrală. Era supărat că în condiţiile astea nu mai poate boteza, cununa, îngropa gratis nici un sărăntoc. Halal!

    RăspundețiȘtergere
  3. @hapi2233
    de lumanarar imi place si mie !

    RăspundețiȘtergere
  4. @arcadia
    Am auzit eu ca cei care stau in titan nu prea au motive sa rada. O fi de la ganganiiile tale sau de la aerul curat care vine dinspre parc...
    Las ca te muti tu in Burebista :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru treaba asta iti prevad minim doua paharele de smoala incinsa ... nu e bine sa te pui cu cele sfinte

    RăspundețiȘtergere
  6. @paispe net
    Sper ca pedeapsa minima cu suspendare .
    Al de sus are umor si sigur nu e ortodox de-a lui teoctistu asta nou...

    RăspundețiȘtergere
  7. Religia, fraudă la nivel național.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Zergu
    asa cum e practicata la noi, religia nu prea are nici o legatura cu cele sfinte :))

    RăspundețiȘtergere