Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

luni, 31 octombrie 2011

Oamenii din Roşia Montană nu doresc să muncească

Am intrat pe site-ul oficial al celor de la Gold Corporation şi am văzut poveştile celor care spun că vor să muncească.

Dorin Furdui spune  : "Tineretul și cei în vârstă de până la 50 de ani vor trebui să plece"
Cu ce e deosebită situaţia de la Roşia Montană faţă de alte sate din România ?


Gheorghe Luchian ăsta e genial : "Unii vor să ne bage în UNESCO? Bine că nu vor să ne împăieze! "
Nu cred că ar da cineva bani ca să împăieze pe unul care vrea să intre în UNESCO. 

Constantin Pacurar : " M-a binecuvântat Dumnezeu cu mulți copii, dar nu am cu ce să-i țin pe toți la școală."
Ce poţi să mai spui ?


Alin Croitoru 
" În curând, aici nu va mai fi nimic de salvat: localitatea moare pe zi ce trece!"

Lui Alin îi dau dreptate. Dacă cei ca el stau şi nu fac nimic, aşteptând să vină Paharnicul Ulea să le mulgă oile, berbecii şi găinile, atunci sigur că vor muri cu toţii de foame. 

Florea Bolog :  "Ce să facă tinerii aici? Să crească vaci și să vândă laptele mai ieftin ca un suc?"
Ba nu, bade Floareo ! Să zacă prin crâşme şi să îi aştepte pe ăia de la Gold Corporation să îi facă pe toţi prim- miniştri.


Carol Mignea  "Am 81 de ani şi sunt tată şi bunic şi mă mândresc că sunt roşian. Am tăiat cu dalta, cu ciocanul, vedeam firele de aur pe filon. Am lucrat în mină, în total, 38 ani de activitate. Pe vremuri, tata făcea și 30 de grame de aur pe săptâmană. Din asta trăia familia. Pe munca a mii şi mii de roşieni şi pe banii pe care statul i-a luat din taxe şi impozite s-au clădit şi Roșia Montană, și toate localitățile din jur...Celor care se opun eu le pun întrebarea: Ce faceti dacă aici nu este nimic unde se munceşte? Ce facem? Noi bătrânii ştim că ne vine vremea, asa e viaţa omului, dar tinerii?…."
Domnule Carol, dacă ai ajuns la etatea dumitale să te prostituezi pentru câţiva lei, înseamnă că ai trăit prea mult.

Sanda Lungu 
"Sunt Sanda Lungu, 42 de ani, am doi copii elevi, de 18 ani și 12 ani. Eu nu am un loc de muncă. Nu am crezut că la vârsta mea o să traiesc din pensia mamei! Totdeauna, eu am sperat că o să am un serviciu, că pot să fac un viitor pentru copii, dar nu a fost așa. Locuim în casa parohială din Roșia Montană, din mila preotului. ...Sunt foarte tristă și uimită cum niște oameni se opun proiectului minier. Ei chiar nu știu situația reală de la noi. Am croşetat şosete..."

Femeia asta e cireaşa de pe gogoaşă.
Ea e femeia pe care şi-o doreşte orice barbat. Are faţă umană, inspiră încredere şi totodata milă atunci când o priveşti. Ştie să croşeteze, ştie şi să facă copii. Până la 42 de ani nu şi-a găsit un loc de muncă şi e bisericoasă tare. O tapează pe măsa în fiecare lună de pensie şi vrea ca atunci când va fi mare să se facă miner. Are grijă în fiecare zi de casa parohială şi de alte necesităţi ale popii.
Ea e singurul motiv adevărat pentru care ar trebui să fim cu toţii de acord să le dăm pe degeaba aurul României celor de la RMGC.

7 comentarii:

  1. Foarte tare :)))))
    Acum ştiu de unde să-mi cumpăr şosete :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Sfinte Bacterie :)) Eram gata sa spun am gresit fiindca si eu am semnat patitia asta, si recunosc, e crunta saracia, e crunt sa stii ca nu ai ce sa pui pe masa ochilor care se uita in ochii tai neajutorati si plini de incredere in tine, neputinciosul, care iti vine sa-ti scoti un rinichi si sa-l tai in bucati egale pt. toti s-o mai duca macar 2 zile.
    Dar nu-i asa. E o capcana periculoasa asta in care poate cadea cel care vorbeste fara sa cunoasca. Am studiat problema. Statul detine doar 20% din actiuni. Valoarea aurului de extras se ridica la 15 miliarde dolari cu aproximatie. Cum iti explici ca actionarul majoritar BGS si-a putut permite sa piarda cu amenajarea proiectului 21, 8 miliarde de EUR (*nu dolari)? Cantitatea aurului ce s-ar putea extrage este in jur de 220 de tone. No big deal fata de cel de la Moscova dar nu despre el vb. De ce insa odata cu tevatura asupra lui cei in drept sa raspunda au spus ca e secret de stat in cond. in care BNR spune cu nu are legatura cu rezerva strategica. 2 nebuloase. Oare asa sa fie? Daca ne uitam ce spun specialistii in minerologie care au studiat zacamaintele din subsol vom vedea ca se dezleaga misterul mai aleas ca nimeni n-a dorit sa prinda picior de specialisti de factura asta pe-acolo.
    Iata de ce, da cautare pe " Nu e doar aur la Rosia" si ai sa intelegi, ca valoarea proiectului nu e doar atat ci de foarte multe ori mai mult, alte minereuri care vor fi exploatate GRATIS! Basca cianurile. de 99 de ori pagubiti! Iar valoarea totala a exploatarilor este aproape inestimabila sau pe-aici.
    Iata de ce daca in 2022 Rosia avea o populatie de 3300 de oameni, azi poate mai mult, din care scade pensionarii si copii, adolescenti, vezi cati raman persoane active capabile sa munceasca. Hai sa luam Moldova, hai sa luam Vestul sarac si populatia f. saraca din sudul tarii sa vedem cata populatie moare de foame dar ei nu au avut subsoluri gratioase ca sa aiba de ce sa se planga. M-am pus si-n locul ei, m-am gandit, imi las plozii la popa daca n-am pe nime' si Spania, Italia, sau Irak ar fi scris pe mine,capsuni, constructii sau WC-uri de spalat cu ziua ca sa trimit papa bun in tara la plozii mei, sa-i imbrac si sa-i dau la scoala ca doar nu i-am facut degeaba, n-as fi putut trai fara sa le incerc pe toate.
    BTW, vezi si ce e cu BGS de unde vine asta si ce a mai facut pe unde-o fost daca, chiar te doare de oameni.
    Si de ce as arvuni eu cu faţa mea si inca 999 ca mine (si nu cred ca mai mult) siguranta celor 22 de milioane si as otravi asa o bucata de frumusete de munte? Au nu ma bate dumnezo?

    deepiny.wordpress.com -comentez ca anonim fiindca nu pot altfel (habar n-am de ce de mai mult timp linkul e inoperabil la comentarii, o sa-i dau eu de cap)

    RăspundețiȘtergere
  3. @mitzaabiciclista
    Am aflat intre timp ca stie sa faca prajituri si cearceafuri :))
    Serios vorbind, nu imi pare rau de femeia aia. Saracia care vine din stat degeaba si plans pe la usile oamenilor nu mai impresioneaza...

    RăspundețiȘtergere
  4. @Anonim deepiny.wordpress.com
    Eu am crescut in Hunedoara si cunosc bine zona aia. Oamenii de acolo sunt vestiti tocmai pentru ca sunt harnici si mandri. Cei care s-au pretat la mistocareala asta lacrimogen liricoida nu merita respectul nimanui.
    Majoritatea celor din Rosia Montana stiu ca nu binele lor e urmarit de cei de la RMGC. De aia au reactionat asa cum e normal sa reactioneze niste oameni adevarati.
    Ce ma scarbeste cel mai mult e lipsa de scrupule a celor care ne guverneaza acum. Ei tin cu tot dinadinsul sa vanda tot a mai ramas de valoare in tara asta. Vor sa vanda acum, pentru ca peste cativa ani romanii nu mai aiba absolut nimic. Parca o fac in dusmanie. Din actiunile lor reiese ca sunt cei mai mari inamici ai poporului roman.
    Urmareste si cazul Rosia Poieni. Acolo e o rezerva uriasa de cupru si aur pe care ei vor sa o dea aproape pe degeaba. De curand s-a anuntat ca vor sa vanda minele de carbune. Majoritatea resurselor de energie romanesti vor fi vandute anul asta sau la anul. Cica nu sunt rentabile.
    Pai nici Moldova nu e prea rentabila. De ce sa nu o vindem si pe aia ? Parca nici Dobrogea nu scoate profit, asa ca o vom da. Muntenia e aproape de faliment, deci se va vinde curand.
    Situatia mi se pare similara celei in care un alt dement, regele nebun Carol al II lea, avea mai mare grija de amanta decat de treburile tarii.
    Tare mi-e teama ca vom pati la fel ca atunci...

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu, nu cred ca e vorba despre o simpla ticneala si nici despre dusmanie ci despre un lucru f. clar si bine organizat mulat perfect pe caracterul si slabiciunea recunoscuta a romanului ca-n bancul cu ceasul disparut de la bord deasupra aeroportului romanesc. Eu as spune ca nu se putea intampla asta mai usor niciunde. Si ca sa rezonez spuselor tale, aici nici vorba de priapism  ci de dorinta priapismica, ( o sintagma cu etimologie multipla). N-am mai servit de cel putin aproape 330 de ani eplozii spontane de mamaligi fie ele si de ardeal, chiar si acelea stau sub semnul intrebarii, cum iti imaginezi, ca tot vorbeai de filme, o „ecranizare” ca asta in care Romania dispare deasupra teritoriului Romaniei sa nu aiba un best seller la baza si un producator cu traditie la Hallywood ? Iar astea nu-s messmerisme ci aritmetica: pozitie strategica, influenta extinsa, punct cheie si bani si ar mai fi ceva mai pretios ca toate dar nu tine de aritmetica cel mult de stiinta numerelor :)
    Ce, n-ai mai vazut draft managerial prezentat cu indicatorul pe macheta? Dar macheta in care este reprezentat pana si indicatorul? pe toate etajele indicatoare si noi sub lift.

    )) )) fuuui! acu vazui ce-am scris, scrisei BGS si ma gandii la RMG(C ) ))))), hai ca fu tare, asa, nu-s cum fu, da asa m-o impresionaaat, de ramasei cu el in cap, ca tocmai dadusem o raita pe-acolo si legai haitele, pardon raitele-ntre ele:)))) o fi fos de la „top secret” asta? da-mi placu ca m-ai ajutat! Ceva motive?!

    Ce sa spun sa nu crezi ca-s nerecunoscatoare si nu te mai citesc altminteri, dar in ultimii ani am cam pierdut filmele pe ecran pentru altele fara :)(: da spun asa sa nu las un loc gol, ca poate filmul romanesc si-o fi facut o manie din a reproduce fidel realitatea, poate prea fidel si a uitat complet subsolurile, simbolul, labirintul, sugestia, ca nu e proiectiv si nu ofera nici o solutie, nici macar nu te lasa s-o visezi, le-a vandut pe toate pe injectiile cu adrenalina ieftina, de aurolaci bagata cu pompa hidraulica, nici macar cosmarul nu-l mai poti visa, sa fie de-o antinomie acolo si pentru „tinta” asta, macar sa aiba si ea senzatia ca alege... te scoli de pe scaun, te scuturi de seminte si alte gunoaie si pleci uitandu-te la ceas, daca-l mai ai! :) dar am mai vazut si ceva exceptii dar la scurt si f. scurt metraje :). N-are ea zilnic galcile umflate de neorealismul ei? o sa-mi zici ca poate totusi tre sa-i dai ce-i place. Pai de unde sa stie sarmana ce-i place?

    mda, se vede ca am ras prea mult... ca tot vb. de cosmaruri in proiect,tocmai am dat de unul si din pacate nu era vis parea destul de... viabil...So...
    Cele bune

    Just Another.wp.com

    RăspundețiȘtergere
  6. Ahaa...în casa parohială stă. Că nu înţelegeam de ce are două aragazuri tanti Sanda!...

    RăspundețiȘtergere
  7. @ironicblonde
    daca ii place in poala popii, de ce sa ne opunem ? :)))

    RăspundețiȘtergere