Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

vineri, 2 septembrie 2011

Vreau mai mulţi unguri

Peter Eckstein Kovacs şi-a dat demisia din postul de consilier al lui Băsescu.
Sincer, pentru mine e de ajuns gestul. Alţii caută motive şi motivaţii. Ce drac de motive să mai cauţi?
Simplul fapt că eşti consilierul marinerului cufurit este un bun motiv să îţi dai demisia. Asta ca să nu mai râdă copiii de tine. Ca să nu facă mişto presa de tine. Ca să te poţi uita dimineaţa în oglindă. Astea sunt motive destule pentru a demisiona din funcţia de consilier al lui Băsescu.
Să revenim. De curând, Peter Eckstein Kovacs s-a opus preşedintelui şi a spus în mod public că nu e de acord cu afacerea ruşinoasă de la Roşia Montană. Ăsta este un alt motiv ca să mi-l facă simpatic. Orice om normal la cap şi fără interese de afaceri se opune măgăriei de acolo. Mda, ştiu ce se spune. Că România are nevoie de aur şi de argint şi de ...dracu să-i ia. De ce nu exploatează Statul acest aur? Doar există Regia exploatării aurului ( sau cum îi mai zice). De ce să îi dea lu' Mining Gold Corporation afacerea asta pe degeaba? De ce? Uite, întreb şi eu, ca prostul. Cine îi crede pe ăia când spun că exploatarea cu cianură nu va face nici un rău? Cine îl mai crede pe Băsescu atunci când spune că principalul motiv pentru care traieşte, respiră, mănâncă şi râgâie Preşedintele României este bunăstarea poporului român? Ce dracu, nea' Traiane? Crezi că la toţi ni s-a brânzit creierul de la vodcă?
Aşa, să revenim:  Peter Eckstein Kovacs şi-a dat demisia. Câţi politicieni români au făcut gestul ăsta? Cretinelul Severin nici acum nu ştie ce e aia. Senatoarea aia urâtă, Norica Nicolai, când a fost prinsă cu nepoata votând aiurea în locul ei şi al altora, şi-a pus mâinile în şolduri şi a dat o replică plină de bun simţ: "Ei şi ce? Ce treabă aveţi voi cu asta? Oricum nu puteţi să îmi faceţi nimic!" Şi nimic nu i-a făcut nimeni. Politicienii români sunt toţi o gaşcă de borfaşi ordinari, fără scrupule sau morală. Singurul lor scop este să facă bani şi apoi să facă treaba mare în capul proştilor care îi votează.
De unde am plecat? De la Peter Eckstein Kovacs. Demisia omului arată că există un pic de bun simţ în politica românească. Doar că ea vine din partea ungurilor. Ăştia sunt parolişti, inteligenţi şi extrem de bine organizaţi.
Să nu veniti acum să îmi spuneţi că ungurii l-au omorât pe Mihai Viteazul, au gâdilat-o la născătoare pe mama lui Ştefan cel Mare şi au sodomizat-o pe căţeaua Molda. Am învăţat şi eu la istorie că ungurii ne-au luat Ardealul, mânzul, brânza şi viezurele. Ştiti ceva? Mi se rupe. Conducătorii români ne iau zilnic salariile, pensiile, ne pun impozite şi ne tratează cu fundul. De aia eu vreau un preşedinte ungur. Poate ne mai civilizează şi pe noi. M-am săturat de politicienii crescuţi în spaţiul şi spiritul greco-turcesc, educaţi pe ritmuri de manele şi înţărcaţi de mămicile lor cu afaceri supte de la stat. Cred că e vremea să renunţăm la folosirea cuvintelor ţigănesco- turceşti şi să învăţăm o limbă mai civilizată. De ce să nu începem cu limba maghiară? Mie-mi sună mai bine ungurescul  szia decât ţiganescul gutamurja !

Apropo, regretatul Florian Pittiş a declarat mai demult că el fuma numai ţigări Carpaţi fără filtru produse la Sfântul Gheorghe. Explicaţia lui pentru preferinţa oraşului secuiesc în defavoarea celor olteneşti sau moldoveneşti a fost una simplă. La Sfântul Gheorghe, muncitorii din fabrică nu sunt români, fură mai puţin şi de aia ţigările de Sfântul Gheorghe sunt mai bune.

No servus !

14 comentarii:

  1. Traducerile pentru cele doua cuvinte sunt disponibile?

    RăspundețiȘtergere
  2. @andreea toma
    in traducere libera inseamna "buna ziua"

    RăspundețiȘtergere
  3. E nobil gestul, in principiu, dar te-ai gandit ca poate voia si el ceva, si de-aia n-a fost multumit?
    Stii cat rau a facut el secuilor si ungurilor lui, prin defrisarea padurilor din zona?
    Oricum, si eu sunt de acord cu mai multi unguri, sunt mult mai civilizati si mai educati ca noi.
    A, si mai vreau si mai multi chinezi, sa scapam de cainii vagabonzi.

    RăspundețiȘtergere
  4. @loopoo
    N-am spus ca toti ungurii is buni. Au si ei dobitocii lor. Dar, asa cum ai spus si tu, majoritatea sunt mai civilizati. Dracu stie care e explicatia !!!
    De chinezi nu stiu ce sa zic. In Colentina e plin si de ei si de caini :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Sper să fie aşa cum zici.Din tot sufletul meu mic şi chircit. Eu îs anti clasă politică de orice culoare, naţie, vârstă, sex, etc. Aş vedea şi un mic scenariu, poate paranoic, dar nu se ştie: "îmi dau demisia pentru că simt faptul că vântul nu mai bate în pânzele cui ştiu eu, omul e în moarte clinică dpdv politic şi în felul ăsta îmi consolidez imaginea de politician vertical, credibil, drept şi viteaz. Profit de scandalul ăsta pentru a lucra la imaginea mea. Un soldat în plus sau în minus nu face diferenţă într-un război măricel şi cu miză. Aşa că de ce să nu profit, de ce să nu trag un folos?". E o variantă pe care nu o văd imposibilă, deşi poate privirea mea e înceţoşată de lipsa mea de entuziasm în capacităţile politicii de stat în Ro, politică nu recentă ci de câteva sute de ani încoace. Poate nu-i aşa, n-am de unde şti.
    RM e o porcărie penibilă ce ne aduce la nivelul de colonie africană fără nume. Cât despre unguri, n-am nimic cu ei ci îmi repugnă doar extremiştii, indiferent de culoare, sex, religie, vârstă, etc...Teşek.

    RăspundețiȘtergere
  6. Personal nu am nimic cu nici o alta etnie din tara, cu atat mai putin cu ungurii. Nu cunosc prea multi, insa bine ar fi daca romanii nostri " curati" care ajung in politica de la " varf" s-ar mai uita in " gradina" vecinului. Ar vedea ca are straturile mai drepte, udate la timp si mai multa grija pentru ce planteaza.Pentru ca nu-s lenesi, se trezesc dimineata si se apuca temeinic de treaba. Ai nostri, nu. Prefera sa umble la salteaua " batranilor", sa arunce cu banii in caini, sau sa plateasca alte natii sa munceasca in locul lor. Iar ei sa stea cu burtile la soare si sa discute intre ei, chipurile afectati, de efectele crizei, de " eforturile" pentru salvarea " plantatiei". Si se uita stramb la recolta vecinului...
    Eu cred ca ungurii au cultura respectului pentru munca si pentru familie.
    Dar nu stiu daca un presedinte ungur ar reusi sa faca fata cohortei de flamanzi care nu fac alta decat sa maraie de pe dupa garduri.

    RăspundețiȘtergere
  7. @oretarzii
    Scenariul tau e perfect plauzibil.
    Nu sunt atat de naiv incat sa cred in gesturile morale ale politicienilor, dar ii prefer pe cei care isi dau demisia invocand motive morale decat pe cei care nu isi dau niciodata demisia, indiferent de matrapazlacurile cu care au fost prinsi.

    RăspundețiȘtergere
  8. @sonia rauss
    Eu am crescut in ardeal alaturi de unguri, nemti si tigani. Cei mai corecti dintre toti prietenii mei erau ungurii. Abia apoi veneau nemtii. Uneori, chiar si pe cuvantul unui tigan puteai pune baza, dar de la amicii mei romani nu stiam niciodata la ce sa ma astept...

    RăspundețiȘtergere
  9. Doamne, pentru prima dată în viaţă mă simt cu adevărat împăcată cu jumatea de sânge unguresc care-mi curge prin vine =))

    Szeretlek! :D

    RăspundețiȘtergere
  10. @sfBacterie, consider teoria hoitarului ca fiind mult mai potrivită, dar am explicat şi de ce, pentru că n-am încredere în ei. Dar între două rele, vorba ta, trebuie să aleg

    RăspundețiȘtergere
  11. @oretarzii
    noi mereu am fost nevoiti sa alegem intre doua rele. rare au fost momentele in care am luat initiativa ...

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu nu fac politica de fel, oricat de tare m-ar intrega "alesul" care ne conduce, insa sunt total de acord cu "M-am săturat de politicienii crescuţi în spaţiul şi spiritul greco-turcesc, educaţi pe ritmuri de manele şi înţărcaţi de mămicile lor cu afaceri supte de la stat."
    Toata stima pentru fraza asta!

    Ca sa nu ma bag ca musca in lapte pun si o intrebare "incuietoare": de ce ungur si nu neamt? de ce presedinte si nu rege?
    Salutari si sa auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
  13. @tu26dor
    Din pacate nemti nu prea mai avem. Ungurii sunt acum nemtii nostrii :))
    Un rege, in aceste vremuri si cu aceasta populatie, ar distruge pentru totdeauna speranta si insasi ideea de regalitate.
    Mai bine nu. Nu acum...

    RăspundețiȘtergere