Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

luni, 26 septembrie 2011

Pocaiti-va ! Sfarsitul este aproape.!


Sfarsitul lumii in viziunea mayasa, aborigena sau malgasa nu ma intereseaza. Sa fie la ei acolo. Eu vorbesc despre viziunea romaneasca asupra sfarsitului lumi.
Noi suntem o societate fara viitor. De cateva decenii (vreo 8) noi doar vegetam si incercam sa supravietuim.. Nu doar comunismul e de vina pentru ce ni se intampla. Are si el “meritul” lui incontestabil. Demolarea societatii romanesti a inceput inainte de venirea rusilor, a comunistilor, a iliestilor, basestilor si a lui Nuti Udrea. Regele degenerat  Carol al 2-lea a cedat fara nici o problema o mare parte din tara. Ce-l durea pe el? Romanii au luat vreo masura? S-au scandalizat pe moment, dar nu au facut nimic. A venit un tip cu ceva initiativa, Antonescu, si toti l-au urmat ca oile. Nu din conviongere ci pentru ca inca de atunci romanii nu mai aveau puterea morala sa se impotrveasca. Dupa asta au venit rusii, comunistii si….
Acum ne aflam intr-o conjunctura extrem de ciudata. Lumea asa cum o stim noi a inceput sa se destrame. Avem incontestabile motive de satisfactie legate de nivelul ridicat de trai al majoritatii lumii civilizate. Pe africani, asiatici si altii nu dau doi bani. Nu ma intereseaza de ei asa cum nici pe zambezieni nu ii doare de romani. Ce e clar acum este ca acest nivel de trai nu mai poate fi mentinut. Majoritatea  societatilor civilizate au devenit nepermis de hedoniste. Accentul se pune acum doar pe distractie. Principala preocupare a americanilor, francezilor, grecilor si uneori a romanilor a devenit aceea de a cheltui banii. Bani pe care nu ii au intotdeauna, dar pe care ii imprumuta. Parintii nostrii au trait si ei pe imprumut, si bunicii, dar s-a cam terminat.
Noi suntem a treia generatie . Generatia care cheltuie tot ce a adunat prima generatie si ce a ramas de la cea de a doua( vezi "Casa de lut” a lui Pearl .S. Buck). Se va duce dracului ce avem acum si nu se stie  ce va urma. Sunt cateva tari unde inca se munceste : China, India, Germania…, dar noi nu avem nici o legatura cu fraierii aia.
Sa revin la romani. Nu avem nici o sansa de supravietuire in conditiile economice actuale. Vorba unor clasici in viata, “n-avem un stat, n-avem un scop, n-avem un lider “. Nu avem industrie, agricultura si mai ales nu avem chef de munca. Tot ce facem, facem din  obligatie, si facem in scarba. Cultul muncii nu exista in miorita. Noi stam cu fluierul de fag sub cap si asteptam sa ne omoare cineva la apus de soare.
Romanii vor disparea incet incet deoarece nu au motive sa supravietuiasca. Civilizatia romana a fost inlocuita pe nesimtite de un mixt infect de sorginte tigano-arabo…ce mai vreti voi. Romanii nu mai fac copii, asculta manele si muncesc tot mai putin. Romanii beau de sting si sunt invidiosi pe cei care vor sa faca ceva bun. Vorba aia dspre capra vecinului ne va costa mai mult decat credem. Nu peste multa vreme in Romania va locui o populatie majoritar tiganeasca, cu fobie pentru tot ce inseamna munca si bun simt. “Civilizatia” asta nu va putea rezista multa vreme. Din fericire, ea va fi cucerita de nemti, olandezi sau oameni muncitori de prin tarile scandinave.
Istoricii viitorului vor cerceta ruinele caselor, blocurilor si  a edificiilor ramase prin cine stie ce minune in picioare. Se vor mira cum dracu  romanii au putut construi asa ceva. Se vor face simpozioane in care se vor dezbate intens pareri despre cum o populatie imbecila si imbecilizata a putut totusi sa se dea jos din copaci si sa isi construiasca blocuri. Altii vor sustine ideea unei civilizatii extraterestre care a construit casa poporului in timp ce romanii mancau sobolani prin pesteri.
Civilizatia romaneasca va fi una din misterele care vor dainui peste veacuri.
Eterna si fascinanta Romanie...

19 comentarii:

  1. @andreea toma
    Parca taranii din "Descult" erau mult mai romani decat cei de acum ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Celor care au fost toata viata lor niste pocaiti, ce indemn le faci ?:)

    RăspundețiȘtergere
  3. @AniS
    sa se faca popi.
    asa vor avea la dispozitie bani, putere si 666 fecioare :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai ce sa fac eu cu 666 de fecioare?! Eu vreau macar 6 "profesionisti" :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. @Ionut Sandu
    slujba din aia ordodoaxa cu calcari in picioare, cu babe zalude care vor sa vada altarul inainte sa le ia dracu si injuraturi de sfinti si dumnezei ?
    parca am vazut ieri la tv :))

    RăspundețiȘtergere
  6. @AniS
    din cate stiu eu, nimeni nu te iubeste cum te poate iubi o femeie :D
    cu 666 de fecioare ar trebui sa fie exact ca in rai :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Sumbra perspectiva, dar parca tot mai realista. Mai e ceva de facut? Sau ne indreptam spre coliva cea de toate zilele?
    Sfinte, pune o vorba la cei mai mari, sa nu devenim prea curand o populatie misterioasa numai buna de studiat de antropologii viitorului.

    RăspundețiȘtergere
  8. @sf,
    Bine, ma, bine! E loc pentru toata lumea in rai. Tu cu fecioarele tale si eu cu harteul meu (adica barbatescul de la harem) :))

    @Sonia,
    Ma gandesc ca poalele in brau ar putea fi un bilet de intrare in rai :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Văd că te-a lovit şi pe tine optimismul, bre!
    Cel mai mult îmi place partea aia în care civilizaţiile viitoare vor încerca să dezlege misterul naţiei noastre. Suntem puturoşi, dar misterioşi =))

    RăspundețiȘtergere
  10. @ AniS
    Deci pana aici au mirosit placintele mele? Ce chestie , dom'ne, ce chestie... Ca sa vezi unde era secretul intrarii in Rai.

    RăspundețiȘtergere
  11. Pai da :)
    Nici eu n-am stiut, dar am invatat. Cica raiul este atunci cand iti e foame, mananci. Cand iti e sete, bei, Cand ti-e dor de codrul verde, te duci la padure si cand te mananca, te scarpini. Asta cu mancarimea este una dintre fericirile unui filosof. Nu ma intreba care, ca nu stiu :)
    E ceva de genul "cea mai mare fericire a unui om este sa se scaprine acolo unde si atunci cand il mananca", nici mai devreme, nici mai tarziu:).

    RăspundețiȘtergere
  12. http://polimedia.us/fain/monden/sfbacterie-pocaiti-va-sfarsitul-este-aproape-/

    RăspundețiȘtergere
  13. @sonia rauss
    ce pot sa mai spun ?
    multumesc pentru promovare !

    RăspundețiȘtergere
  14. @arcadia
    eu sunt insasi definitia optimismului :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Sa stii ca si eu sunt pesimist in ce priveste viitorul romanilor, nu doar la Romaniei. Daca nu ne trezim in ceasul al cinspelea si nu ne oranizam rapid inspre munca, nu inspre statul degeaba, n-o sa se mai auda despre romani peste 200 de ani decat cam cum se aude acuma despre daci.

    RăspundețiȘtergere