Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

luni, 4 aprilie 2011

Inna ,Costi Ionita si Brancusi

Ma uitam la ultimul episod din Stargate Universe si aud cum , la ‘jde mii de ani lumina , se asculta un refren cunoscut :
“ Mai ahiiiii ,
Mai ahoooooo ….
Mi-am dat seama ca in domeniul muzical suntem tari . Foarte tari . Cantaretii nostrii au cucerit lumea si spatiul intergalactic .
Intai a fost Dan Balan


cu superb de stupidele versuri ale melodiei “Dragostea din tei “. Cu totii ati stiut ca omul asta e cunoscut pe intreaga planeta si melodiile lui sunt cantate de americani , japonezi , tatari si aborigenii australieni . Melodia lui a intrat in istoria muzicii universale. Aici avem un exemplu:
http://www.youtube.com/watch?v=JXFmGXYi-Ig&feature=related

Apoi a venit Inna .

A cantat intai pe la noi si apoi , am aflat cu stupoare si cu oarece mandrie ca Inna e pe locul intai prin topurile din Franta , Germania , Italia , Spania si cam prin toata lumea . La noi lansase deja a doua melodie de succes si apoi a treia dar “ la ei “ ajunsese doar prima. Noi radeam de prostii de straini ,ca uite ce muzica asculta …. Pe langa faptul ca e romaneasca , e si veche ! Am inceput sa o luam la misto pe Inna ca nu stie engleza .(app , fetele de la Abba nici acum nu vorbesc bine engleza !) Alt motiv nu aveam sa ne luam de ea . Arata bine , e tanara si , culmea , are voce buna . Ea si-a vazut de treaba si a cucerit noi pozitii in clasamentele muzicale din strainatate cu alte si alte melodii .

De curand a aparut o alta romanca ce sparge topurile straine . E vorba de Alexandra Stan .


O fata din Constanta , care are o melodie despre un saxofon , sau cam asa ceva . ( Mr saxobeat ). Melodia e usurica dar te face sa vrei sa dansezi .

Ultimul ,dar nu cel de pe urma , e Costi Ionita .


Da , e vorba despre doctorul manelist care compune acum pentru Shaggi. Canta impreuna cu el si are succes .

Sunt atatea formatii si artisti romani de succes in domeniul muzicii dance incat strainii au numit asta drept fenomenul : “Romanian pop corn “ .
Avem cu adevarat succes intr-o superindustrie de miliarde de euro . Asta fara nici un pic de ajutor din partea nimanui . Statul roman , prin Uniunea Compozitorilor , ii finanteaza in continuare pe Moculescu si Corina Chiriac .
Avem deci succes si noi ce facem ? Hm …; cam ce am facut dintotdeauna . Incercam din rasputeri sa ii tragem inapoi . Sa ii bagatelizam ca deh , sunt romani …
Cand aveam succes cu Brancusi , in Romania se spunea : “ Cine ma ? Ala ? Hai mai ca il stiu pe tacso , e un betivan . Am jucat table cu vecinul lui ala , cu Costica Cocostarc . Cum pot strainii sa il bage in seama pe ala care ciopleste si el in piatra ?”
Acum, situatia se repeta la alta scara :
Aia e curva si ailalta e parasuta . Ala e manelar si alallalt e un dobitoc . Aia care asculta asa ceva sunt niste idioti . “
Oameni buni , aia castiga niste bani . Bani multi . Asta conteaza . Daca Inna isi face un palat in Romania il va face cu muncitori romani ,care vor cumpara patrunjel de la tata Leana si vodca de la magazinul din colt . Deci banii aia ajung si la noi ...Asa merge treaba . Ar trebui sa ne bucuram atunci cand cineva are bani !
Francezii au avut si ei o curva ordinara si au facut-o un simbol international . Da, e vorba despre Edith Piaf. Aia canta porcarele prin Place Pigalle si a crescut intr-un bordel . Dar a ajuns un fenomen penru ca francezii au crezut in ea .
In momentul in care niste pletosi betivani , cu mintile branzite de la droguri , au inceput sa aduca bani , au fost innobilati . Astia sunt Beatles . S-au pompat bani in ei , s-a creat o industrie in jurul lor si asa au ajuns legendele de astazi .
Elitele intelectuale ale fiecarei tari in parte au inteles mecanismul financiar si au intrat in joc, au sustinut valorile lor nationale .
Intelectualii nostrii sunt in turnurile lor de fildes si apar in public doar pentru a se certa depre subiecte elitiste precum : cate tzaze avea Miorita si daca Sburatorul chiar le-o punea la alea cand intra pe geam sau era doar vrajeala ...
Acum e momentul nostru ! Avem oameni care sunt apreciati peste hotare . Hai sa ii ajutam macar prin tacere , daca nu putem altfel .Hai sa ii lasam sa isi faca treaba si sa fim mandrii .
Ei sunt mandrii de noi pentru ca spun mereu , peste tot , ca ei sunt romani .
Sunt mai romani ca noi , mai romani decat presedintii si parlamentarii .
Astia ne reprezinta asa cum nici nu visam noi sa fim reprezentati asa ca merita sa ii aplaudam si sa ii respectam !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu