Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

vineri, 5 martie 2010

Actoria . Diferenta intre artiste si artizde...

Avem actori mari . Inca mai avem . Acum nu ma refer doar la actorii consacrati , la cei a caror generatie va ramane in istoria cinematografiei romanesti . Trecerea timpului ii ia in mod firesc dintre noi , pe rand , unul cate unul. Ii plangem si ii aplaudam in continuare.
Dar nu despre ei vreau sa vorbesc acum .
Vreau sa va vorbesc despre o alta generatie de actori .Generatia care se ridica acum si care va fi la randul ei o generatie de aur .
Nu sunt un cinefil pasionat dar chiar si asa profan cum sunt nu am cum sa nu recunosc o mare valoare . Totul se intampla sub ochii nostrii dar nu prea bagam in seama . Pentru ca acum valorile sunt atat de amestecate incat suntem zapaciti complet. La tv apar zilnic “artiste “ care se dezbraca prin talk-show-uri si prin revistele distribuite gratuit la metrou .
Si totusi . printre toate ruinatele care se dau actrite si toti ratatii care se cred actori sunt multi artisti in adevaratul sens al cuvantului . Doar ca ei sunt discreti . Nu ies in evidenta la “ stirile de la ora 5”.
Sunt discreti in sensul ca isi fac meseria asa cum trebuie .Sunt persoane familiare ca prezenta dar foarte rar ne gandim la ei ca la niste actori mari.

O sa iau cateva exemple :
Sa incepem cu barbatii .

Il vedem la tv saptamanal cum prezinta emisiunea “ Danseeeeeeeez pentru tineeeeeeee !!! “
Stefan Banica junior e un actor complex. L-a depasit demult pe regretatul sau tata. Pentru noi e firesc sa il vedem pe ecranele tv sau la teatru dar “ firescul “ acesta implica multa munca , mult efort si foarte mult talent .

Marius Florea Vizante e unul din actorii care trec nebagati in seama dar care are un urias talent . Mie personal nu mi se pare nelalocul ei o comparatie cu maestrul Marin Moraru . A jucat in filme de mare succes si este unul din actorii care face teatru cu aceeasi placere si cu aceeasi seriozitate .

Sa trecem la actrite .
Monica Davidescu .
O actrita foarte talentata care a jucat de-a lungul timpului roluri ce au devenit consacrate .O femeie care nu face compromisuri in legatura cu meseria ei .

Nu in ultimul rand Mirela Zeţa .
Sigur ca multa lume isi va pune acum intrebarea : cine e aia ?
Este o tanara actrita completa . Dupa umila mea parere e cea mai buna tanara actrita romanca a momentului . Imensul ei talent face ca rolurile pe care le interpreteaza sa para usoare . Si totusi , un search pe google ne da foarte putine informatii despre ea . In afara de multele roluri pe care le interpreteaza in “mondenii”, Mirela Zeta a fost si alegerea inspirata a regizorului Nae Caramfil pentru filmul “Restul e tacere “
Sigur vom mai auzi de ea .

De ce am vorbit acum despre actori ?
Pentru ca meseria asta a cazut in derizoriu .
Toti ratatii in meseria de sculeri matriteri acum sunt actori si isi ranjesc fasolele pe la televizor .
Orice capra care sta momentan la Snagov se vede mare actrita .
Orice ne...priceputa din fundul Fundului Moldovei se prezinta drept artista .

Oameni buni , lasati-ne actorii .Nu va bateti joc si de ei .
Traim prin vremuri grele .
Ei sunt oamenii care ne pot ajuta sa suradem atunci cand totul pare trist .
Ei sunt cei care ne vor face sa visam frumos atunci cand nu mai vedem nici o iesire din mizeria cotidiana .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu