Suntem suma experientelor noastre....

binenteles ca aceste postari sunt pamflete si trebuie tratate ca atare .....

Cauta pe blog

duminică, 14 februarie 2010

sfbacterie

Sa ma prezint ...
Toata lumea ma intreaba de ce "sfbacterie"
La unii le-am raspuns, la altii am sa le raspund de acum incolo cu un simplu link.

Povestea e simpla si frumoasa .
Acum ceve vreme eram impreuna cu fetita mea cea mare pe strada si ne intalnim cu o profesoara a pustoaicei . Ne-am oprit sa stam de vorba , asa cu ar face-o mii de parinti. Doamna profesoara, cu un debit verbal infernal, ne intreaba de multe si noi raspundem politicos . La un moment dat, dinsa incepe sa puna intrebari despre religie. Vreau sa mentionez ca sunt crestin ortodox nepracticant si am un mare respect pentru orice religie. Sa revenim ...am ascultat-o pe doamna profesoara vorbind cu mare ardoare despre ortodoxism si credinta adevarata . Timp de 5 minute, apoi inca 5. Dupa vreun sfert de ora in care am dat din cap aprobator, m-am saturat de atata habotnicism. Deodata mi se pare ca a pronuntat cuvantul "sfantul bacterie ". Am devenit brusc atent . Binenteles ca nu era vorba de bacterie ci de un sfant cu nume asemanator .
Dar mie atat mi-a trebuit. I-am spus imediat doamnei ca eu ma rog in fiecare seara la Sfantul Bacterie . Si atunci doamna a amutit ... Apoi se puse pe urlat ...
Ca nu e Sfantul Bacterie, ci alt sfant. Ca e o blasfemie sa vorbesc asa ...
Eu, nimic...ii dadeam inainte cu Sfantul Bacterie. Ca este un sfant important si ca am fost si eu de i-am pupat femurul ...
Rezultatul: doamna profesoara a plecat de laga mine cantand psalmi cat o tinea gura .
De atunci Sfantul Bacterie este sfantul meu protector.  Ma protejeaza impotriva habotniciei, a exceselor religioase si mai ales impotriva prostiei de orice fel .
Intre timp mai multi prieteni de-ai mei au adoptat acest sfant. Nu a intrat inca in nici un calendar dar eu cred ca avem zilnic nevoie de el .

7 comentarii:

  1. Sotia mea e profesoara, iar colega ei de religie este o nebuna dusa rau care ii pune pe copii sa faca tot felul de tampenii, iar apogeul l-a atins cand i-a soptit unui baiatel la ureche ca daca se otraveste fix la 12 noaptea si crede ca Dumnezeu il va ajuta sa nu i se intample nimic, asa va fi, si nu va pati nimic! Dracu' gol!
    Nenea sfantu' ala de zici tu cred ca-i Nectarie. In alta ordine de idei, imi place blogul tau si cred c-o sa-l citesc cu placere de acum incolo. Multa bafta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta poveste a nick-ului. Prima data te-am vazut pe Polimedia si m-am gandit ca in spatele fiecarui nume se afla o poveste. Povestea ta e una originala si cu talc.
    Pot sa il imprumut si eu pe Sfantul Bacterie cand ceilalti sfinti sunt ocupati si ma ignora?...
    Iertata-mi fie curiozitatea si indrazneala. Toate bune.

    RăspundețiȘtergere
  3. @sonia rauss
    sfantul asta e al tuturor :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Am ras in hohote :))))
    Foarte adevarat, avem nevoie de un sfant care sa ne apere de prosti :)))

    RăspundețiȘtergere
  5. @Mirandolina
    ma bucur ca mai sunt si alti care gandesc la fel ca mine :)

    RăspundețiȘtergere